Skip to main content
Herinner jij je Alex nog? Een tijdje terug schreef ik over mijn ontmoeting met haar. Ze wil werk flexibel afstemmen op de rest van haar leven, om alles uit haar vrije tijd te kunnen halen. Maximale keuzevrijheid vindt ze daarom ontzettend belangrijk. Alex is niet voor niets freelance content maker: “Als ZZP’er geniet ik écht van flexibel werken op diverse plekken, daardoor is mijn netwerk groot en mijn inspiratie eindeloos.”

Met Flexibel werken

Onze ontmoeting kreeg een vervolg. Want Alex is voor ons het boegbeeld van flexibel werken. Ik was erg benieuwd naar hoe een dag uit haar leven eruitziet. Door regelmatig over de schouder van onze klanten mee te kijken, doen wij inspiratie op voor het optimaliseren van onze dienstverlening. Zo kunnen wij jouw succes nog beter faciliteren.

Dit is een werkdag uit het leven van Alex:

Flexibele dagstart

Tussen 8.00 en 8.30 kom ik aan op mijn bestemming. Ik begin mijn dag altijd met een kop koffie, die soms nog voor me wordt ingeschonken ook! Chantal, de locatiemanager van het business center waar ik regelmatig kom, maakt altijd even een praatje en komt nooit met lege handen aan. Doorgaans staat het eerste half uur in het teken van even bijkletsen met wat bekende gezichten. Dit zijn ook de ondernemers bij wie ik altijd terecht kan met vragen. We sparren wat af.

De faciliteiten op locatie zijn goed. Zoals de mogelijkheid om gebruik te maken van vergaderruimtes, razendsnelle wifi en een goed verzorgde lunch. Om 11 uur heb ik meestal mijn ‘bel uurtje’, speciaal gereserveerd voor klanten met vragen of het inplannen van afspraken. Om 12 uur loopt er meestal wel iemand binnen die me uitnodigt om mee te gaan lunchen.

Brainstormen

De lunch is eigenlijk altijd het meest ‘vruchtbare moment’ van de dag. Er komen altijd wel wat uitdagingen op tafel, waar iedereen vanuit zijn eigen expertise een visie of antwoord op heeft. Dit brengt zoveel nieuwe inzichten met zich mee! De vraag: “Zullen we er rond een uur of drie nog even over brainstormen?” wordt regelmatig gesteld. Vanaf 13.00 zit ik weer ‘knee deep’ in mijn werk zit. Een uurtje klankborden later op de middag is dan echt een verademing.

Met nieuwe inspiratie aan de slag

Ik rond meestal mijn werk op locatie om 16.00 af. Dan heb ik nog tijd om weer op te laden of iets leuks te doen. S ’avonds thuis pak ik altijd nog een moment om de volgende dag voor te bereiden. Heb ik fysieke meetings? Dan kies ik voor centraal gelegen locaties om reistijd te beperken. Dit geeft mij ook de ruimte om vroeg in de ochtend flink wat meters te kunnen maken.

Heb je nog een tip om succesvol flexibel te werken?

Ga voor jezelf na hoe jij binnen jouw werk zoveel flexibel mogelijk kunt functioneren. Dit is natuurlijk een voor de hand liggende keuze als je flexibel wilt werken, maar zelfs als je denkt dit te doen kun je snel vastroesten. Jij moet jouw vrijheid bewaken. Blijf jezelf motiveren om nieuwe mensen te ontmoeten en op verschillende stimulerende plekken te werken. Daarvoor hoef je echt niet die 9 tot 5 mentaliteit los te laten of je vaste woning op te geven, zoals ik heb gedaan. Flexibel werken kan al heel laagdrempelig de commitment zijn om minstens één dag per week op een toffe locatie te werken.

Kriebelt het al?
Wil jij ook aan de slag met jouw flexibel werken plan?
Wij denken graag met je mee! Dus neem gerust contact op.

Groet,
Lisa