Skip to main content
De kracht van een virtueel kantoor zit ‘m in hoe het ondernemers in staat stelt écht hun leven te transformeren. Dit is het verhaal van grafisch ontwerper Janne en hoe een virtueel kantoor haar leven en carrière op een revolutionaire manier veranderde.

Hoe het begon

Met een diepgewortelde wens om te reizen en nieuwe culturen te verkennen, bleef Janne zoeken naar een manier om haar carrière en avontuurlijke bestaan met elkaar te rijmen.
Het was pas toen ze stuitte op het concept van een virtueel kantoor, dat alle puzzelstukjes op hun plek vielen.

Dankzij een virtueel kantoor heeft Janne een vestigingsadres en zakelijk postadres. Daarmee voldeed ze aan alle voorwaarden om haar bedrijf op te richten, zonder vast te zitten aan een traditioneel kantoor. Hierna volgde al snel een periode waarin Janne ging samenwerken met een divers team talentvolle ontwerpers, verspreid over de hele wereld.

Een inspiratiebron voor de community

“Dit was echt waanzinnig!” Is haar eerste reactie als ik naar die ervaring vraag. “Door online samen te werken met mijn pool freelancers, zijn we niet aan een locatie gebonden.”
Voor de momenten waarop fysieke vergaderingen wel gewenst zijn, boekt Janne flexibel – omdat ze al een virtueel kantoor heeft – een vergaderruimte voor bepaalde tijd.
No strings attached. Maximale flexibiliteit. Met haar manier van werken is Janne een grote inspiratiebron voor haar zakelijke community.

Een droom die uitkomt

Ik stel Janne de vraag welke opmerkelijke veranderingen een virtueel kantoor in haar leven teweegbrengt:

“Mijn droom komt gewoon uit.” Van idyllische stranden en bruisende steden tot rustieke bergachtige bestemmingen: de rijke diversiteit aan omgevingen dient als een onuitputtelijke inspiratiebron voor haar ontwerpen; sijpelt door in haar werk en geeft het een uniek karakter. “Mijn ontmoeting met verschillende culturen zorgt voor unieke perspectieven en invloeden in mijn werk.”

Daarnaast stelt een virtueel kantoor Janne in staat om haar werktijden af te stemmen op haar persoonlijke schema en reisplannen. Wat resulteert in een uitgebalanceerd leven. Met tijd en ruimte om te ontdekken, te leren en waardevolle relaties te onderhouden. Wereldwijd. Want haar internationale aanwezigheid maakt haar diensten aantrekkelijk voor een brede klantenkring.

“Mijn bedrijf blijft groeien, omdat ik freelancers een platform kan bieden. Ik knijp mezelf nog steeds om weer even te beseffen dat ik leidinggeef aan een divers team en uiteenlopende projecten. Mijn leiderschaps- en communicatievaardigheden zijn enorm versterkt. Dit geeft mij als professional, maar ook als persoon, ontzettend veel zelfvertrouwen.”

Even stilstaan

“Ik pak soms bewust een moment om even stil te staan en op dit alles te reflecteren. Het begon voor mij met een virtueel kantoor, waarvan ik in eerste instantie dacht: het is niet meer dan een inschrijfadres. Maar als je mij nu vraagt een definitie te geven, dan zeg ik je dat vrijheid te koop is. Dat een virtueel kantoor betekent dat je kunt werken waar en wanneer je maar wilt. Het voorziet in alle noodzakelijke randvoorwaarden voor een succesvolle business.”

Van Janne’s verhaal maakt ons hart een sprongetje. Als we het bij Flexado hebben over de kracht van een virtueel kantoor, dan halen we graag dit soort voorbeelden aan. Deze illustreren de vrijheid om je passie en dromen na te jagen. Je werk naar eigen inzicht vorm te geven. Werk en privé optimaal met elkaar in balans te brengen. En je onderneming te zien groeien omdat faciliteiten maximaal flexibel zijn.

That’s why we love to facilitate your success 😉