Skip to main content

Giovanni drs. H.B. Kerkhof
CEO at TooIDs, Amsterdam
“Together to get there.”

Innoveren is super leuk en boeiend. Toen Giovanni ooit in loondienst werkte, bleef dat vooral beperkt tot produceren. Zodra ‘het wiel was uitgevonden’, werd het een kwestie van herhaling. Dat was het punt waar hij afhaakte. “Innovaties maken soms overbodig wat ooit als productief werd beschouwd,” volgens Giovanni.
Innovaties die ervoor zorgen dat ze zelf nutteloos worden, zijn het echte werk. Dat is het uiteindelijke doel van TooIDs: innovatief zijn tot op het punt van overbodigheid. Een voorbeeld: de iPhone heeft de iPod vervangen. Was Steve Jobs daar bang voor? Wellicht niet, want evolutie is leuker, belangrijker en ‘unstoppable’.

Over TooIDs

Giovanni heeft een software ontwikkelingsbedrijf. Er valt nog zoveel te verbeteren op het gebied van IT en dat houdt voorlopig ook echt nog niet op. Zo doortastend mogelijk innoveren en je eigen oplossingen uiteindelijk overbodig maken is leuk en spannend, vindt Giovanni. Dat vooruitgang de blauwdruk is van alles wat hij doet mag dus duidelijk zijn.

Zo werd het booming business

Toen Giovanni steeds meer resultaten terugkreeg, die zijn verwachtingen sterk overtroffen, werd snel duidelijk dat hij goud in handen had. Dat zijn oplossingen uiteindelijk zo dankbaar werden opgepakt, was direct het resultaat van de eerste opdracht perfect uitvoeren én de verwachtingen van klanten, medewerkers en stakeholders overtreffen. Het moet gaan om oplossingen die hij zelf ook zou willen ontvangen; die de afnemer onafhankelijk maken. Dat is een belangrijke voorwaarde.

Success facilitated

Klanten een ‘wow ervaring’ meegeven, zodat ze gaan doorvertellen. Dat is waar Giovanni sterk in is. Maar niet zonder het besef dat hij, om dit te kunnen, elke dag opnieuw eerst zichzelf moet overtreffen. Daarover geeft hij je graag een goude tip mee:

“Om jezelf te overtreffen dien jij je een uitzonderlijke attitude en werkwijze aan te meten, een van echte betrokkenheid.”
Doe je dit bij aanvang, dan zal het je voortdurend energie geven en uiteindelijk wordt het geheel een gewoonte. Dit is een hele goede manier om je te onderscheiden van concurrenten.
Kortom, je moet plezier hebben in wat je doet. Anders kun je jezelf niet overtreffen. Wat Giovanni betreft.

En je hebt alle ruimte om je te focussen op jezelf, wanneer je bijvoorbeeld een een zakelijk inschrijfadres hebt voor de KvK. Of een pand met professionele uitstraling en receptie. Of de wetenschap dat je post verwerkt wordt op een manier naar keuze. Als je wordt ontzorgd op diverse vlakken, dan kun je als ondernemer echt bezig zijn met je corebusiness.

Wij van Flexado zijn dus super blij, dat wij dit voor Giovanni kunnen betekenen!