Skip to main content
Als het om werken gaat, zijn onze behoeften over het ‘hoe, wanneer en waar’ flink aan het veranderen. Want je kantoor is allang niet meer de plek waar je alleen maar komt om te werken. Het liefst is dit ook een omgeving waar jij met je creativiteit uit de voeten kunt en waar je energie van krijgt. Om het beste uit jezelf en anderen te halen. Dat geldt ook voor iedereen om je heen. Daarom doen steeds meer werkgevers & business centers hun stinkende best om een inspirerende sfeer en stimulerende werkplek te garanderen.

Beleving stimuleren

Thuiswerken, op kantoor of een flexplek, de mate waarin het hybride werken de afgelopen jaren een vlucht genomen heeft, is van invloed op wat wij kunnen en mogen verwachten van een (werk)plek. Die van 2022 en beyond moet in ieder geval innovatie, creativiteit en inclusiviteit ademenen. En communicatie, samenwerking en efficiëntie vergaand stimuleren. Weet je deze beleving als werkgever of ondernemer door te trekken naar het thuiswerken, dan scoor je helemaal extra punten.

Ik geef je hier graag wat tips over hoe je die positieve beleving voor elkaar kunt krijgen:
  • Faciliteer niet alleen succesvol werken, maar ook gewoon lekker leven. Zoals mogelijkheden voor ontspanning, gezond eten en mobiliteit.
  • De werkplek moet de juiste sfeer overbrengen. Wanneer je bijvoorbeeld de ambitie hebt om duurzaam of modern te zijn, dan moet dit ook echt zo voelen. In uitstraling & interieur. Denk dan ook aan praktische toepassingen, zoals het restaurant en toilet. Van het zeepje waarmee je je handen wast, de salade op je bord tot de functionaliteit van de bureaustoelen.
  • Zorg ervoor dat er altijd een bewuste keuze gemaakt kan worden om wel of niet de reuring op te zoeken.
  • Zorg voor een goede verbinding. Online en offline. Hoe voor de hand liggend dit ook mag klinken, er valt nog steeds veel te halen op het vlak waar beide werelden samenkomen: de connectie. Het zit hem in de details, dus probeer die beleving op alle vlakken door te trekken.
  • Organiseer activiteiten die energie geven en mensen verbindt. Stoom afblazen is belangrijk, niet alleen om even te ontprikkelen, maar ook omdat het een moment is waarop je ongedwongen samenkomt en elkaar beter leert kennen. Of je dat nu online, offline of 50/50 doet.

Virtual Office

Het kan natuurlijk zomaar zijn dat jij niet afhankelijk bent van een vaste lokatie en overal zou kunnen werken, maar dat je wel de professionele uitstraling wilt van een eigen kantoor. Een zakelijk visitekaartje én top notch verzorgd. Nou, dat kan met een virtueel kantoor. Want daarmee heb je niet alleen een zakelijk inschrijfadres voor de kvk, maar ook een officieel postadres. Met daarbij een breed scala aanvullende mogelijkheden voor het huren van kantoorruimten, zakelijke telefonie of zelfs webshop retourzendingen.

Meer weten? Kijk dan even hier.