Skip to main content
Misschien een wat heftig begin van dit verhaal, maar toch… Uit onderzoek blijkt dat als je mensen op hun sterfbed vraagt of ze ergens spijt van hebben, dat ‘mijn dromen niet durven najagen’ bijna altijd in de top 5 staat. In dit blog wil ik jou dan ook inspireren om dat wél te doen ?

Voluit leven

Toen ik voor mijn studiekeuze stond, ging ik uiteindelijk niet studeren voor het vak dat mij gelukkig maakt. Uit angst en de aangeleerde overtuiging dat gaan voor zekerheid, wijsheid is.
En weet je wat? Ik heb daardoor een kans laten liggen, waarvan ik nu nooit zal weten hoe deze uit had kunnen pakken.
Voluit leven, met alles wat daarbij komt kijken, houdt in dat je risico’s mag nemen. Je kunt namelijk beter spijt hebben van iets dat je wel gedaan hebt, dan iets wat je niet gedaan hebt. Want van elke ervaring die je opdoet word je wijzer. Dus stel je eens voor dat je de keuze maakt om 100% voor je dromen te gaan?

Nogal wat te kiezen

Je hebt het misschien niet altijd even helder op je netvlies, maar we leven in een wereld vol keuzevrijheid. Dit betekent dat, ook als je de ‘verkeerde keuze’ maakt, er altijd een weg terug is. Of een alternatieve route. In plaats van ‘het er maar bij laten’, wil ik je op het hart drukken om wél voor je dromen te kiezen.
Er zijn geen verkeerde keuzes, alleen maar lessen. Dus waarom zou je niet gewoon die onderneming starten? Dat businessplan uitwerken? Er alleen of met je gezin een jaar tussenuit piepen en je geld online verdienen? Of je boek schrijven? Wat houdt je nu tegen om er gewoon aan te beginnen?

Van uitstel komt…

En als je denkt eerst aan allerlei voorwaarden te moeten voldoen, dan kun je hooguit toegeven dat het nu nog niet de juiste timing is. En je mag even twijfelen hoor, want twijfel is een keuze die nog niet gemaakt is. Maar doe jezelf een plezier en stel je beslissing niet te lang uit. Ik zou het namelijk geweldig vinden als jij zo snel mogelijk van je droom gaat genieten!
En als wij daarin iets voor jou kunnen betekenen, dan hoor ik dat graag.

Groetjes Lisa