Skip to main content
Volgens het CBS werkte in het eerste kwartaal van 2022 maar liefst 4912000 mensen 40 uur per week. Voltijd dus. Dan is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat je werk doet wat je leuk vindt. Maar hoe gelukkig je ook van je werk wordt, je werkt om te leven en niet andersom. Dus keuzevrijheid hebben ten aanzien van waar, hoe en wanneer je werkt, is ontzettend belangrijk om werk en vrije tijd goed op elkaar af te stemmen. Met de volgende tips breng je werk en vrije tijd optimaal in balans.

1. Plan eerst je vrije tijd in en pas je werk daarop aan

Hoe jij werk en vrije tijd combineert is bepalend voor de mate waarin je succesvol bent. Met een goede balans voorkom je dat je maar doordendert, tijdig even ‘oplaadt’ en vervolgens bewuste keuzes kunt maken. Zorg dus voor een goede planning met je vrije tijd als vertrekpunt. Stel je committed op en wen jezelf enige regelmaat aan (binnen alle flexibele mogelijkheden). Dit helpt om je goed in te stellen op werk en dat maakt je echt productiever. Met als gevolg meer vrije tijd, rust in je hoofd, voldoening en energie.
Met flexibel werken heb je de vrijheid om een werkplek te vinden die bij je past.

2. Kies een werkplek die past bij je planning

Het is natuurlijk fijn als je over een locatie beschikt met alle faciliteiten die je nodig hebt. Maar het is net zo belangrijk dat je een locatie kiest die je inspireert en waar je energie van krijgt.
En wellicht zit ‘m dat in de verbinding met de mensen die er op dat moment zijn. Daarnaast zijn praktische zaken zoals wifi, een locatie op de route naar een belangrijke meeting die later volgt of een werkplek om de hoek van de basisschool bijvoorbeeld overwegingen. Als je hierin maximale keuzevrijheid hebt, kun je werk en vrije tijd goed met elkaar matchen.

3. Post en telefonie

Kunnen gaan en staan waar je wilt komt misschien met één voorwaarde als je dat echt 100% zorgeloos wilt doen. Een professioneel adres waarmee een aantal zaken goed geregeld zijn, zoals je post die op een veilige plek afgeleverd wordt, waar je ook de mogelijkheid hebt om het op te slaan, door te laten sturen of in te scannen. Zo mis je nooit belangrijke informatie en heb je altijd toegang tot je documenten, waar je ook bent. Hetzelfde geldt voor je telefonische bereikbaarheid. Zo is het natuurlijk heerlijk als je even niet bereikbaar wilt zijn, maar wel wilt dat (potentiele) klanten altijd een aanspreekpunt hebben. Een locatie die je post én telefoon aanneemt is dan echt een uitkomst. Met een virtueel kantoor kun je in al het bovenstaande voorzien.

4. Focus aanbrengen

En als je nu eens eerlijk kijkt naar je werk, kun je dan beamen dat je de focus bij een klein takenpakket houdt? Of probeer je eigenlijk te veel te doen en te kunnen in te weinig tijd? Afschakelen en focus aanbrengen resulteert 9 van de 10 keer in betere concentratie, meer energie en dus ook in een betere kwaliteit van je vrije tijd. Zie nu maar eens de kracht van eenvoud te ontkennen!
Alles uit je vrije tijd halen en succesvol zijn op je werk? Dat kan met keuzevrijheid ten aanzien van waar, hoe en wanneer je werkt. Zo breng jij werk en vrije tijd optimaal in balans.

Alles uit je vrije tijd halen en succesvol zijn op je werk? Wij weten als geen ander hoe dat kan, dus laat maar weten wat wij voor jou kunnen betekenen.

We love to facilitate your success!