Skip to main content

Wat is een kvk postadres?

Een postadres voor de kvk is een professioneel adres waar poststukken en zakelijke correspondentie naartoe worden gestuurd. Een flexibele oplossing voor ondernemers. Om dit verder toe te lichten geven we in dit artikel antwoord op de twee meest gestelde vragen:
1. Is het mogelijk een kvk postadres als vestigingsadres te gebruiken?
2. Wanneer is een postadres van belang?

Kan ik mijn postadres gebruiken als vestigingsadres?

Wanneer je een bedrijf of onderneming wilt registreren bij de kvk, moet je een fysiek vestigingsadres opgeven waar je bedrijfsactiviteiten plaatsvinden. Dit is het adres waar klanten, leveranciers en andere partijen je kunnen bezoeken. In Nederland is het normaal gesproken niet toegestaan om je bedrijf uitsluitend met een postadres te vestigen. Je moet een fysiek vestigingsadres opgeven waar je daadwerkelijk zakelijke activiteiten uitvoert.

Wanneer is een postadres belangrijk?

Maar soms hebben ondernemers helemaal geen behoefte aan een fysiek kantoor en gebruiken hun thuisadres als vestigingsadres voor de kvk. Dit is dan tevens het bezoekersadres voor klanten en leveranciers.

Postadres kvk: zakelijk en privé scheiden

Dan kom je toch een beetje in de knoei als je zakelijk en privé liever gescheiden wilt houden. Een postadres kvk is een passend alternatief: wil jij zakelijke correspondentie en bezoekers op een professioneel adres ontvangen? Dan heb je een zakelijk adres nodig om op te geven als postadres voor de kvk. Je gebruikt dit adres dan ook als bezoekersadres, zodat je zakelijke relaties altijd op een professionele locatie kunt ontmoeten.

Postadres kvk: nooit post mislopen

Een andere reden om een postadres voor de kvk te hebben, is de flexibiliteit die het biedt. Stel je reist veel voor je werk, je wisselt regelmatig van werkplek of je werkt vaak op locatie van de klant, dan is het heel fijn wanneer post op een veilige plek wordt aangenomen en volgens jouw postinstructie verwerkt. Zo hoef je nooit meer post mis te lopen. Laat bijvoorbeeld post inscannen en uploaden naar je MyFlexado portal waar je altijd toegang toe hebt.

Dus, het hebben van een postadres kan handig zijn als je bijvoorbeeld vanuit huis werkt en je je privéadres liever niet gebruikt als zakelijk bezoekersadres, of als je op meerdere locaties actief bent, maar op één veilige plek post wilt ontvangen. Het is echter belangrijk op te merken dat het hebben van een postadres niet betekent dat je bedrijf fysiek op dat adres is gevestigd. Met een postadres voor kvk heb je enkel een zakelijk adres om post en bezoek te ontvangen.

Is dit de oplossing voor jouw onderneming?
Kies dan hier uit 189 zakelijke adressen in Nederland.