Skip to main content
Ramon ten Tije, CEO van Flexado, heeft zijn bedrijf in 2010 vanuit heldere drijfveren opgericht.

“Ondernemers, zeker in de opstartfase, willen flexibiliteit. Om hen die vrijheid te kunnen bieden heb ik me gespecialiseerd in flexibele kantoordiensten.”

In die 13 jaar is Flexado uitgegroeid tot een platform waarmee wij succes faciliteren.
Voor zowel klanten als de hechte club medewerkers.
Hoe? Dit is het verhaal van Ramon.

Waarom ben je Flexado begonnen?

Ik werkte in zakelijk vastgoed. Daar hoorde ik van veel ondernemers dat een vast kantoor lang niet altijd de oplossing is. Zeker in de opstartfase willen ze flexibiliteit. Daar ging ik op aan, want ik wist van mezelf: “Die flexibiliteit kan ik bieden”. Zien dat ondernemers daardoor hun bedrijf kunnen opstarten is fantastisch. We hebben inmiddels een trouwe fanbase van duizenden klanten en alsnog groeien we maandelijks. Onder wie ook klanten die uiteindelijk uit hun flexibele oplossing zijn gegroeid en bij ons doorgroeien naar een vast kantoor. Dat wij deze ontwikkeling óók kunnen faciliteren is natuurlijk te gek!

Heb je nou ook nog ergens een beetje geluk gehad?

De afgelopen 3 à 4 jaar hebben we de tijd zeker mee gehad. In die zin dat thuiswerken of gebruik maken van flexplekken, eigenlijk niet meer uit ons werkend leven weg te denken is. Daarnaast worden faciliteiten steeds beter. Denk aan het internet en de business location partners, die zelfs in de kleinste dorpen vestigingen hebben.
Het is een mooie bevestiging dat hetgeen waar ik bij de opstart van mijn bedrijf voor ben gaan staan, zich ook steeds verder doorontwikkelt.

Wat betekent groei voor jou?

Groei betekent voor mij consistent doorontwikkelen. Met een klein, hecht team en ieder zijn specialisatie. Wij opereren wereldwijd en zijn marktleider in Nederland en België. We groeien ook hard in de UK, Scandinavië en Duitsland. Flexado is een platform voor het succes van onze klanten, maar ook voor het succes van ons team.

Waarom ben jij ‘the world’s best boss’?

Nou ik weet niet of ik dat ben, maar we werken transparant samen en zijn goed op elkaar ingespeeld. Ik wil een ondernemende instelling stimuleren. Ik geef iedereen de ruimte om fouten te maken en ervan te leren. En we mogen best een beetje rebels zijn. Dat iedereen écht een eigen karakter heeft, dat vind ik fantastisch!

Wat betekent leiderschap voor jou?

Ik wil in elk opzicht goed voor mijn werknemers kunnen zorgen, want ik beschouw ons team als mijn familie en daar ben ik trots op. Ik kan de druk ook goed opvoeren, maar zo pieken we wél.
Want ik realiseer me maar al te goed dat ik ook deels verantwoordelijkheid ben voor ieders financiële situatie.

Oké, je bent nu 13 jaar onderweg: noem eens drie waardevolle lessen?

1. Houd het simpel. Hoe complex je bedrijfsactiviteiten ook zijn aan de achterkant, je moet jouw dienst eenvoudig kunnen uitleggen aan de klant. Laat zien hoe makkelijk het gebruik is en welke voordelen er voor hen in zitten.
2. Werk met plezier. Ik ben 24/7 aan het ondernemen en ik weet waar ik het voor doe.
Daar haal ik ontzettend veel geluk uit.
3. Onderneem met passie en vuur. Ondernemer zijn betekent ook klappen opvangen. Als jij niet elke ochtend met frisse moed kunt zeggen: “We gaan ervoor!” dan houd je het niet vol.

Heb je nog dé gouden tip voor mede-ondernemers?

Durf je eigen keuzes te maken.
Ik durf risico’s te nemen en ben eigenwijs, want ook al zou blijken dat ik een verkeerde keuze heb gemaakt, dan ben ik er alsnog wijzer van geworden.

Als er nu een ster zou vallen, welke wens doe je dan?

Mijn wens is zonder twijfel dat mijn gezin gelukkig en gezond mag blijven. Ik besef me heel goed dat we daarin gezegend zijn. Ik ben echt een trotse vader, de held van mijn kinderen, dat gaat boven alles.

“Dat ik als ondernemer de vrijheid heb om mijn werk optimaal af te stemmen op mijn gezin is mijn ultieme werkgeluk.”

Heb jij ook nog een vraag aan Ramon?
Of wil jij jouw succesverhaal met ons delen?

Neem dan contact op via hello@flexado.com

We love to facilitate your success!