Skip to main content
In Nederland is het vestigen van een bedrijf bij de Kamer van Koophandel (KvK) een belangrijke stap voor ondernemers die hun zakelijke ambities willen realiseren. Een vestigingsadres is ontzettend belangrijk in het oprichtingsproces en biedt verschillende voordelen voor ondernemers. In dit artikel lees je meer over de noodzaak ervan, voor het oprichten van je bedrijf bij de KvK.

Wat is een vestigingsadres?

Een vestigingsadres is het fysieke adres waar je bedrijf gevestigd is en waar de zakelijke activiteiten plaatsvinden. Op dit adres ontvang je zakelijke post en relaties, zoals klanten, leveranciers en partners. Een vestigingsadres kan een vaste kantoorruimte of zelfs je eigen huisadres zijn. Echter, biedt een adres op locatie van een bedrijfsverzamelgebouw veruit de meeste voordelen.

Waarom is een vestigingsadres noodzakelijk?

Met een vestigingsadres kun jij je bedrijf oprichten zonder onnodig risico te nemen. Voor een inschrijving bij de KvK is een geldig adres een verplichte vereiste. Zonder zo’n zakelijk adres kun je je bedrijf niet officieel registreren. Het huren van een vestigingsadres op locatie van onze business partners is veel goedkoper dan het huren van een vaste kantoorruimte. Vandaar dat met name starters blij zijn met deze flexibele oplossing. Je voldoet evengoed aan alle vereisten en je hebt meer vrijheid om te kiezen voor een ruimte die bij je zakelijke uitstraling past.

Nog een belangrijk voordeel

Een ander bijkomend voordeel is dat je met een vestigingsadres zakelijk en privé gescheiden houdt. Het adres waarmee jij je bedrijf vestigt wordt altijd opgenomen in het openbare Handelsregister van de KvK. Door een zakelijk adres te gebruiken in plaats van je persoonlijke adres, voorkom je dat je huisadres openbaar wordt.
Dit is voor veel (startende) ondernemers ook een enorme drijfveer.

Kortom, heb je een geldig vestigingsadres nodig om je bedrijf op te richten bij de KvK.
Het is goedkoper dan een vaste kantoorruimte huren, je houdt zakelijk en privé gescheiden en je waarborgt een professionele uitstraling, passend bij je bedrijf.
Wees gerust, zo’n adres voldoet aan alle eisen.

Ga voor een zorgeloze start van je onderneming.
Kunnen we naast een vestigingsadres nog meer voor je betekenen?
Dan horen we het graag!