Skip to main content

Een vestigingsadres is essentieel voor ondernemers. Het is een belangrijke voorwaarde om je bedrijf op te kunnen richten. Het karakter van een vestigingsadres verandert wanneer je gebruik gaat maken van een zakelijk adres op één van onze locaties, in plaats van een vast kantoor of je privéadres. Je krijgt er een heel palet aan mogelijkheden bij.

Wat is een vestigingsadres?

Een vestigingsadres is het officiële adres waar een bedrijf gevestigd is en waar het zijn activiteiten uitvoert. Dit is ook meteen een post- en bezoekersadres.

Je kunt ervoor kiezen om je thuisadres te gebruiken of een fysiek kantoor te huren, maar een professioneel vestigingsadres huren biedt zoveel meer mogelijkheden. Dit zijn:

  • Postverwerking naar wens, zoals doorsturen, inscannen of ophalen.
  • Telefoonbeantwoording door de receptie.
  • Een vast telefoonnummer.
  • Flexibel bijboeken van werk- en vergaderruimtes.
  • Doorgroeien naar een vast kantoor.

Hoe kies je het juiste vestigingsadres?

Bij het kiezen van een vestigingsadres moet je rekening houden met verschillende factoren, waaronder de cultuur van je bedrijf, je markt en je budget.

1. Bepaal waar je klandizie zich bevindt en kies voor een strategisch gunstige locatie.
2. Wil je post door laten sturen naar een ander adres, gebruik maken van telefoonbeantwoording door de receptie of met regelmaat werk- en vergaderruimtes bijboeken? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een locatie die deze diensten aanbiedt.
3. Kijk kritisch naar de bereikbaarheid. Ontvang je regelmatig klanten? Dan is toegankelijkheid met auto en OV belangrijk. Ontvang je regelmatig leveranciers? Dan is een adres midden in de stad misschien niet zo gunstig. Denk ook aan je eigen woon-werkverkeer situatie.
4. Voor welke uitstraling wil je gaan? Wil je gaan voor iets klassieks? Een historisch karakter, bijvoorbeeld een grachtenpand? Of juist wat ludieker, zoals een sportstadion? Houd opnieuw voor ogen welke uitstraling voor je zakelijke netwerk belangrijk is.
5. Bepaal je budget, maar besef dat goedkoop vaak duurkoop is. Een goed zakelijk adres zal je veel meer opleveren dan het kost.

Waarom is een vestigingsadres nog meer belangrijk?

Een privéadres als vestigingsadres is – in tegenstelling tot een zakelijk adres of vast kantoor – wellicht niet de uitstraling waar je voor wilt gaan.
Daarnaast is het belangrijk om privé ook echt privé te houden. Geen zakelijke relaties aan de voordeur is voor de meeste ondernemers doorslaggevend om voor een vestigingsadres te kiezen.

Hoe is dit voor jou?