Skip to main content
Een business center is meer dan een een pand waar verschillende bedrijven zijn gehuisvest. Een business center is een verlengstuk van jouw onderneming. Anders dan bij een bedrijfsverzamelgebouw is hier de nummer een taak om jouw onderneming te ontzorgen en te ondersteunen waar mogelijk. Lees hieronder meer over wat een business centre voor jou onderneming kan betekenen en waarom het gegarandeerd van toegevoegde waarde is om hier je onderneming te registreren!
Wat is een business center?

Een business center is een locatie waar ondernemingen zich kunnen registreren en huisvesten. (KvK-registratie) Naast de traditionele huur van kantoorruimtes is het hier mogelijk om gebruik te maken van verschillende faciliteiten. Denk daarbij aan vergaderruimtes, flexibele werkplekken, co-working plekken, business lounges en nog veel meer. Daarnaast is er altijd een bemande receptie aanwezig om eventuele klanten of zakelijke relaties te woord te staan. Ze staan dus nooit meer voor een dichte deur.

Wanneer is een business center geschikt voor jou?

Een business center is de plek voor jouw onderneming wanneer je:

  • een flexibele huurovereenkomst wil
  • geen onnodig kosten wil maken
  • de beste dienstverlening wil voor jou en je klanten
  • onbeperkte uitbreidmogelijkheden wil, en
  • je wilt ondernemen op een locatie die alle faciliteiten in huis heeft.

Kortom, wanneer jij het meeste uit je onderneming wil halen is een business center iets voor jou!

Hoe vind je een business center dat past bij jouw onderneming?

Het aanbod aan business centers is reuze. Waar moet je op letten bij het zoeken van een locatie die past bij jouw onderneming?

Uitstraling
De uitstraling van een business center zegt veel over de uitstraling van jouw bedrijf. Wil je heel high-end en zakelijk overkomen, of past een toegankelijke of juist hippe uitstraling beter bij jouw bedrijf? Een business center met de juiste uitstraling geeft je onderneming nog meer geloofwaardigheid en je klanten weten meteen wat ze van je kunnen verwachten.

Diensten
Wil je gebruik maken van een vergaderruimte, een flexwerkplek, co working of een regionaal telefoonnummer met telefoonbeantwoordingsservice? Kijk goed welke diensten er door het business center worden aangeboden en of deze bij de prijs inbegrepen zitten.

Tip: lees ook ‘De 8 meest gemaakt fouten bij het afsluiten van een virtueel kantoor.’

Bereikbaarheid
Wanneer je regelmatig met klanten wil afspreken is de bereikbaarheid van het business center erg belangrijk. Wil je klanten naar de Amsterdamse grachtengordel laten komen of toch liever naar een mooi pand langs de snelweg?

Postservice
Op welke manier kan het business center jouw post verwerken? Scannen ze het voor je in of kunnen ze het ook voor je doorsturen? Informeer van te voren altijd naar eventueel bijkomende kosten!

Flexibiliteit
Ten slotte is het belangrijk te kijken welke overeenkomstvormen er worden aangeboden. Ga je voor flexibiliteit of kies je voor zekerheid?

Het business center: verlengstuk van jouw onderneming

Inmiddels weet je dus dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Een goed gekozen business center fungeert als verlengstuk van jouw onderneming. Je ontmoet hier klanten, je kan hier flexibel werken, je maakt gebruik van de postservice, je kunt er de lunch gebruiken en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden om het maximale uit jouw onderneming te halen.