Skip to main content

Inschrijven kvk: zo laagdrempelig kan het zijn

Om je bedrijf op te richten moet jij je inschrijven bij de kvk. Daarvoor heb je een zakelijk adres nodig. Dat hoeft absoluut geen vast kantoor te zijn. Met een virtueel kantoor heb jij een zakelijk inschrijfadres en post- en bezoekersadres. Eventueel met aanvullende diensten. Alles in één om te starten met je bedrijf, zonder de hoge kosten van een vast kantoor.

Offerte aanvragen

Inschrijven bij kvk met een virtueel kantoor

Met enkel een zakelijk postadres is inschrijven bij kvk niet mogelijk.
Maar in het geval van een virtueel kantoor voldoet je zakelijk adres wel aan alle eisen. Deze kun je dan als hoofdvestiging opgeven, waar een postadres in de meeste gevallen een nevenvestiging is.

Offerte aanvragen

Waarom is inschrijven verplicht?

Je registreren in het Handelsregister van de kvk is wettelijk verplicht voor iedereen die een bedrijf start. Wanneer het je doel is om zelfstandig goederen of diensten te leveren aan anderen, met de intentie om hier winst mee te maken. Inschrijven bij kvk is om een belangrijke reden verplicht: zo kan het aantal actieve ondernemers in Nederland worden bijgehouden. Daarnaast verschaft het Handelsregister waardevolle informatie over bedrijven. Dat maakt het voor jouw klanten transparant om te checken met wie ze zakendoen. Maar als ondernemer wil je natuurlijk ook belangrijke informatie kunnen achterhalen over de partijen waarmee je zaken doet.

Doe de check

Je wordt gezien als ondernemer, dus verplicht inschrijven kvk, wanneer je:

 • Diensten en/of producten levert aan klanten.
 • Deze diensten en/of producten levert aan officiële klanten, waarbij je de concurrentie met andere bedrijven aangaat.
 • Voor je diensten en/of producten meer dan de kostprijs vraagt. Je rekent dus een commerciële prijs of uurtarief.

Voldoe jij aan deze punten? Dan heb je een zakelijk inschrijfadres nodig.

Inschrijven kvk? Zo zie je niets over het hoofd

Je hebt tot uiterlijk één week nadat jij je bedrijf gestart bent de tijd, om je in te schrijven bij de kvk. Voor de startdatum van je bedrijf is dat uiteraard ook mogelijk.

 • Kies een van onze vele locaties als zakelijk inschrijfadres. Zorg ervoor dat je een getekende service overzicht hebt. Dit kan al binnen 24 uur geregeld zijn en zo ben je gegarandeerd van een zakelijk adres waarmee jij je bedrijf mag vestigen.
 • Via de website van de kvk kun je via ‘inschrijven’ een inschrijfformulier invullen. Het is fijn om dit alvast te doen. Zo heb je helder wat je kunt verwachten van je afspraak tijdens inschrijven bij kvk.
 • De kvk gaat controleren of je aan alle voorwaarden voldoet. Tijdens je afspraak vindt de verdere officiële registratie plaats en ontvang jij je kvk-nummer.
 • Je BTW-nummer en andere belangrijke correspondentie, zoals bewijs van inschrijving, volgen enkele dagen later met de post. Met een zakelijk postadres ontvang je dit niet op je huisadres. Ideaal. Zo houd je zakelijk en privé eenvoudig gescheiden. Ook is het dan mogelijk om aan te geven hoe jij je post verwerkt wilt hebben.

Inschrijven bij kvk met een zakelijk adres?

Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • Je privéadres blijft privé.
 • Je post wordt volgens jouw wensen verwerkt.
 • Je breidt je pakket gemakkelijk uit met bijvoorbeeld aanvullende telefoonservices.
 • Er zijn flexplekken en vergaderruimtes op je locatie aanwezig; je betaalt enkel wanneer je ze nodig hebt.

Waarom Flexado?

Keuzevrijheid, succesvol ondernemen en flexibiliteit zijn enorm belangrijk. En onmisbaar voor jouw succes. We love to facilitate your success, daarom bieden wij:

Flexibele overeenkomsten.
Een pakket op maat.
Duidelijke voorwaarden.
Direct, veilig en online starten.
Scherpe prijzen.
4500+ locaties wereldwijd.
Eén factuur per maand.
Meer dan 12 jaar ervaring!

Snel aan de slag?

Wij regelen het direct voor je!

Wij regelen binnen 24 uur een inschrijfadres op een locatie naar keuze.
Je kunt zelf gemakkelijk je pakket voor een virtueel kantoor met inschrijfadres voor de kvk samenstellen, maar uiteraard maken we ook graag een offerte op maat.

SamenstellenOfferte aanvragen